Cseperedő – Ciróka-maróka programsorozat

cseperedo smA Cseperedő című rendezvény célja az 1-3 éves gyermekek szülei számára tanácsadás, tájékoztatás volt. Az ilyen korú gyermekek mozgás- és beszédfejlődéséről Czikkely Erika gyógypedagógus és Ágostonné Farkas Mária logopédus tartott előadást. Giricz Endréné fejlesztőpedagógus beszélt az mozgásfejlődésben előforduló problémákról, a figyelmeztető jelekről, a fejlesztés lehetőségeiről és sok hasznos tanácsot adott a szülőknek. Könyvtárunk, a szakemberek által ajánlott könyveket igyekszik beszerezni. Ezekből, és a már meglévő könyvekből kialakításra került a „Tudatos szülők könyvtára”. Itt találják az érdeklődők a kisgyermekek fejlesztését segítő szakkönyveket és mesekönyveket. A rendezvény végén a résztvevők megtekintették a könyvtár gyermekrészlegét és az óvodapedagógusok által ajánlott fejlesztő játékokat.

Czikkely Erika előadása (ppt, pdf)

Képek a Galériában

MEGHÍVÓ - II. Torta- és Süteménysütő verseny kiállítása

2 torta es sutemenysuto verseny 20180428

Könyvtárunk az idén, második alkalommal szervezi meg a Torta- és Süteménysütő versenyt. Az előzetes nevezéshez kötött süteményversenyre beérkezett finomságokból kiállítás nyílik.
A kiállítás látogatói tombolasorsoláson vehetnek részt. A kiállítás végén a beérkezett pályamunkák kisorsolásra kerülnek a látogatók között.

A kiállítás megtekinthető 2018. április 28-án 11-16 óra között.
Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár,
Gyomaendrőd, Fő út 230.

MEGHÍVÓ – Gyomaendrődön az ARANYBUSZ-200

arany busz plakat

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére készítet vándorkiállítása egy buszban berendezve, egy éven keresztül járja az országot. A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült, egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. A beépített digitális eszközök lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is.

Bővebben...

Könyvajánló 2018 április

Vida Andrea Anyapszichológia című könyve arra keresi a választ, hogy hogyan lehet a legjobb valaki az anyaságban. Tompa Andrea regénye: Omerta egy másik korszakot mutat be. Az ötvenes évek Kolozsvárján a város lakói a mind fojtogatóbb diktatúra kiszámíthatatlan fordulatainak kiszolgáltatva élik hétköznapjaikat. Benkő László története Szent László korában zajlik: hatalmi harc, intrikák, véres csatározások jellemzik ezt a kort. Megjelent Moldova György: Kegyelemkenyér című könyvének 3. kötete, amely a nyugdíjasok helyzetével foglalkozik.
Könyvtárunkban az idén, már eddig is, több sikeres közönségtalálkozó volt. Vendégünk volt Hegyi Barbara, Erdész Ádám és Nyári Krisztián. Mindhármuk könyve megtalálható legújabb kínálatunkban. Kínálunk még szakácskönyvet mindenki örömére, diétás könyvet epebetegek számára. A Horvátország-ról szóló könyvben 15 országjáró útvonalat találhatnak az érdeklődők.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Bővebben...

SORSOLTUNK!

A Nap kérdése játékban külön sorsolást tartottunk a felnőttek és gyerekek között: A szerencsés nyertesek a felnőtt Nap kérdése játékban:        

Kulikné Gellai Zsuzsa
Habzda Irma
Gellainé Nagy Erzsébet
Nagy-Kulik Zsuzsanna
Gellainé Tuboly Zsuzsanna
Nagy Tamás
Dinya Lívia

A szerencsés gyermekek:

Nagy Lívia
Nagy Szabolcs
Megyeri Martin
Toldi Barna
Egri Noémi
Németh Adelina
Fekete Csanád

Az EGÉSZSÉG TOTÓ nyertesei:

Rideg Zóra
Gellai Réka
Nagy Andrea Antónia
Gál Donát
Gellainé Tuboly Zsuzsanna
Egri Noémi
Forgácsné Gyetvai Krisztina
Gellai József
Kis Bálint
Bácsi Andrea

A szerencsés nyerteseknek gratulálunk! A nyereményeket a könyvtárban vehetik át április 5-től- 10-ig nyitvatartási időben. Köszönjük, hogy velünk játszottak!

Így főzünk mi - Húsvéti készülődés

igy fozzunk mi„Így főzünk mi” címmel programsorozatot indított könyvtárunk, amelyet az EFOP-3.7.3.-16 „Élethosszig tartó tanulás támogatása Gyomaendrődön című pályázat keretén belül valósítunk meg. A havonta megrendezésre kerülő programok a gasztronómia, háztartás, házvezetés témakörben valósulnak meg, ingyenesen látogathatók. Az első foglalkozás témája a húsvéti ünnepkör, szokások, hagyományok és ételek voltak. A téma feldolgozására a könyvtárban került sor, majd külső elemeként csoportos látogatást szerveztünk a Nagylaposi Birkacsárdába, ahol a nagypéntek a húsvéti készülődés jegyében telt, finom falatokkal, kézműves vásárral várták az érdeklődőket.

Képek a galériában.

Fábián Janka volt könyvtárunk vendége

Fábián JankaMárcius 23-án Gyomaendrődre látogatott az olvasóink között is nagy népszerűségnek örvendő Fábián Janka. A közönségtalálkozón őszintén beszélt írói pályája kezdeti nehézségeiről is. Mesélt arról, hogyan születnek a regényei, hogyan választja ki azt a kort, amelybe a történeteit ágyazza. Minden regényénél törekszik a történelmi hűségre, amit az igen alapos kutatómunka garantál. A hazai történelmi regények közül hiányozó, nőies megközelítésű regényei révén vált népszerűvé. Elmondta, hogy írói álnevet használ, egyik nagymamája nevét vette fel az iránta érzett tiszteletből. A hangulatos este dedikálással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Képek a Galériában.

A madarak világa – Gulyás Péter előadása

Gulyás Péter előadásaAz Internet Fiesta egyik programja Gulyás Péter tartott előadása volt. Sok szép fotóval illusztrálva mutatta be a madarak testfelépítését, tollazatát, az életmódjukhoz illeszkedő csőrtípusokat, a különféle méretű tojásokat. Gulyás Péter beszélt hazánk madárvilágáról, a költöző és vándormadarakról, a fészeképítés tudományáról és az utódok gondozásáról. Az ornitológiai ismeretek mellett szó esett az ember felelősségéről, a madarak természetes életkörülményeinek megváltozásáról és a madárvédelemről is. A levegő urairól szóló előadás sok érdekes és hasznos információt adott a hallgatóságnak.

Képek a Galériában.

Jöjjön velünk a Húsvéti Kézműves Vásárba!

husveti kezmuves vasarA Nagylaposi Birkacsárda ismét megrendezi a Húsvéti Kézműves Vásárt, amelyre ingyenes látogatást szervezünk. Érdeklődni, jelentkezni lehet a könyvtárban 2018. március 27-ig.

Fő út 230.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; tel:218-370

Az egészség gyermekrajzokon

internet fiesta rajzpalyazatAz Internet Fiesta programsorozathoz kapcsolódó rajzpályázatra nagyon sok, ötletes, szép rajz érkezett az óvodákból és iskoláikból. A beküldők névsora itt található. A résztvevők mindegyike emléklapot kap. A legjobbak a jutalmat is kapnak.

A díjátadás időpontja 2018. március 27. (kedd) 16 óra. A díjazottak névsora itt olvasható.

A kiállítás is megtekinthető nyitvatartási időben 2018. március 28-ig a könyvtárban. (Fő út 230.)