Véget ért a Várostörténeti vetélkedő 2017 játékunk

varostorteneti vetelkedo donto

Örömünkre huszonöt csapat jelentkezett felhívásunkra. Háromfordulós totójáték során nevezetességekről, eseményekről kérdeztük a gyerekeket. A negyedik fordulóban külső helyszínekre látogattak el, évfolyamonként más-más helyszínnel ismerkedtek meg. Az itt elhangzott ismertetők után számot adtak arról, hogy mit tudtak megjegyezni, szintén totót töltöttek ki. A helyszínen látottak-hallottakról egy-egy prezentációt készítettek (a kisebbek papír alapon, a nagyobbak ppt. formátumban) Itt adódtak félreértések, mert volt, aki azt mutatta be, hogy mi történt, amikor ott jártak.

Volt, aki többet mutatott a csapatból, mint a látottakból, és az is előfordult, hogy az épületet mutatták be, kimaradt az ott folyó tevékenység. Készültek igazán jó prezentációk is, amelyek bizonyítják, hogy milyen ügyesek voltak a versenyzők. A döntő megmérettetésre a könyvtárban került sor 2017. május 18-án. Délután közel száz gyerek próbálta megfejteni a feladatsort, amelyet a könyvtárosok állítottak össze.
Nem volt könnyű a feladatsor, különösen a kicsiknek (4. osztály), de szerencsére derekasan küzdöttek és igen jó eredmények születtek. A pontok összeadása alatt csokis tortaszelettel, üdítővel láttuk vendégül a résztvevőket. Majd rendhagyó módon, kiosztottuk az okleveleket és díjakat, mivel akik végig játszották velünk a versenyt, mindannyian megérdemelték a jutalmat. Legvégül azt is megtudtuk, hogy a szerzett pontok alapján milyen sorrendet állíthattunk fel.
Nem az a fontos, hogy milyen helyezést értek el a gyerek, sokkal fontosabb, hogy milyen ügyesen felkészültek, milyen sokat tanultak városunkról. Köszönjük a jó játékot!
Az eredményeket itt olvashatják.
Képek a Galériában
Prezentációk
A döntő feladatai megfejtéssel