Májusi új könyveink

toresteszt

A történelem iránt érdeklődők számos érdekességet találnak szakkönyveink között. Rudolf Höss emlékiratait ismerhetik meg az Auschwitz parancsnoka voltam című könyvből. Történelmünk egyik tragikus és évtizedekig elhallgatott fejezetéről olvashatnak a Magyarok szovjet fogságban című történeti szemelvénygyűjteményben. Az 1934-ben kiadott Vitézi Rend kis kátéja című kiadvány most megjelent új kiadása a Vitézi rend megismerését szolgálja.


A sokak körében kedvelt és népszerű Moldova Györgynek új könyve jelent meg Kegyelemkenyér címen. A riportkönyv első kötetében bemutatja, hogy élnek a volt tanárok, bányászok nyugdíjasként. Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. Novellái kíméletlenül és együttérzően szólnak a magányról, a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról, a szenvedélyről és a szeretetről.

Gyermekeknek szóló ajánlatunkat se hagyják ki!

 

 


Péterfy-Novák Éva Egy asszony című könyvének története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól – egy olyan korban és közegben, amely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar. Rabul ejtve címen jelent meg a Crossfire sorozat negyedik kötete. Az olvasóink körében közkedvelt írók – Lőrincz L. László, Kate Furnivall és Leslie Pearse – könyvei is megérkeztek könyvtárunkba.

 

borasz lanya   kaliforniai feleseg   piciny csodak peksege   karacsonyi cipo

sorrentoi lany   titkok utcaja   rokacsapda   szerelmes kiralyno

 

Tini olvasóinknak ajánljuk a Szivességből szerelem és A szerelem csillagjegyében című sorozat első két kötetét, a Leo és Leo esélye című romantikus regényeket. Sokak számára érdekes lesz Jo Berry őszinte életrajza, melyben Katy Perry amerikai énekesnő hihetetlen élettörténetét meséli el.
Az izgalmas történetek kedvelői a skandináv krimik mellett megtalálják Lee Child és Robert Ludlum könyveit. A fantasy rajongóknak ajánljuk az Északi mitológia, az Árnyak és jelek című köteteket. Kresley Cole Árnyak hercege című könyvével folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát.

 

gyalazat   rokalyuk   esti iskola   bourne atveres

eleted tortenete   het kiralysag lovagja   the diviners