Véget ért a tortaverseny

torta sutemenysuto verseny smÁprilis 30-án a Körös Látogatóközpont adott otthont a könyvtárunk által szervezett I. Torta-és süteménysütő versenynek. Három kategóriában, édes, sós sütemény és torta kategóriában lehetett nevezni. Nagy örömünkre sokan hozták el finomságaikat, melyeket Doktor Zoltán mestercukrász és Szilágyi Gábor mesterszakács értékelt.

 

 

 

A zsűri a torta kategóriát kettéválasztotta: hagyományos házias és dísztortákra. Az értékelésnél számított a kivitel, a díszítés, de természetesen az íz is dominált. A mesterek döntése alapján az alábbi eredmények születtek:
Sós aprósütemény:

 1. Fülöp Imréné (Húsos pogácsa)
 2. Deliné Dobó Tünde (Vendégváró sajtos kiflik)
 3. ÖNO Quartet (Sajtos rúd)

Édes aprósütemény:

 1. Ladányi Gáborné (Lúdláb)
 2. ÖNO Quartet (Zserbó)
 3. Juhász Annamária (Omlós mézeskalács Gyoma 300 éves plakettel)

Hagyományos házias torta:

 1. Mészáros Réka-Patkós Renáta (Vanília álom pisztáciás csókkal)
 2. ÖNO Quartet (Citrom torta, citromos álom)
 3. Juhász Annamária (Gyoma 300 éve a Körösök ölelésében)

Dísztorta:

 1. Patakiné Sztanyik Rita (Gyoma anno)
 2. Paróczai Józsefné (Ilyenek is vagyunk)
 3. Krajcsovics Mihályné (Étcsoki trüffeltorta pirított mandulával készült tört grillázzsal marcipánba bújtatva)

Az egész nap folyamán több százan tekintették meg a kiállított süteményeket, tortákat. A helyszínen, önkéntes alapon támogatójegyet is lehetett vásárolni, mellyel a Határ Győző Városi Könyvtár új épületében kialakítandó gyermekrészleg új bútorainak vásárlásához járultak hozzá. A támogatójegyek vásárlói nemcsak támogattak, hanem szavazhattak is a közönségdíjra és a nap végén közöttük sorsoltuk ki a sütiket, tortákat. A legtöbb szavazatot – s így a hír6.hu portál ajándékát Patakiné Sztanyik Rita kapta.


Minden sütemény és torta gazdára talált, a verseny díjazottjai és a sorsolás nyertesei együtt örülhettek. Reméljük, mindenki jó szájízzel távozott a vasárnapi a tortaversenyről.


A zsűri-és közönségdíjas torta – Patakiné Szatnyik Rita alkotása lett 2017-ben Gyomaendrőd tortája – ebből 300 szeletes óriástorta készül majd az augusztusi ünnepkörben.


S hogy lesz-e folytatás, hagyománnyá válik-e a torta-és süteménysütő verseny? Ki-ki süsse ki a választ...

 

Képek a galériában