Mintaprogram bemutatás

mintaprogram smA Széchenyi 2020 keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére, európai uniós forrásból valósul meg a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című program. A projekt során a konzorciumi együttműködés keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a magyarországi múzeumi és könyvtári hálózat intézményeinek aktív bevonásával azok szakmai fejlesztéséhez járul hozzá. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című program országos hatókörű könyvtári projektje „Az én könyvtáram" címen valósul meg.

 koznevels konyvtari mintaprogram smA program fejlesztési irányai között megjelenik az olvasáskultúra- fejlesztés támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése, valamint a szövegértés támogatása, fejlesztése, különös tekintettel a digitális szövegértésre és az egyéni és közösségi tanulásra.

Könyvtárunk is kiválasztásra került, hogy mintaprogramot mutassunk be. Balogh Melinda (Takács Gyula Megyei Könyvtár Kaposvár) Sherlock Holmes nyomában című mintaprojektjét próbáltuk ki. A játékot Gottfried Sándorné mutatta be a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola 6.c. osztályának. A gyerekek kiváló nyomozással, jó játékkal fejtették meg a könyvtári rejtélyt.