Hogy főzünk mi? Újabb konyhai praktikák

hogy fozunk mi smAz Így főzünk mi programsorozatunkban, nemrégiben két előadást is tartottunk. Újabb ismeretekkel, fortélyokkal gazdagodhattak az érdeklődők. Az ételkészítésnél nemcsak az alapanyagok, hanem az elkészítés módjában is nagy különbségek lehetnek. A korszerű edények és konyhai eszközök nagyban megkönnyítik a sütni-főzni szeretők munkáját. Kovácsné Kósa Judit mutatott be olyan eszközöket, melyek esztétikusak, könnyen kezelhetőek és tartósak. A helyszínen készített gyümölcsitallal kedveskedett az előadás résztvevőinek.


Az ehető virágok sorában a levendula került terítékre. Jellegzetes színe és illata miatt sokan ismerik a levendulát. A tisztaság növényét és annak gyógyhatását dr. Szonda István mutatta be. Városunkban, a Szent Antal Sütőház körüli gyógynövénykertben is megtalálható a levendula. A közismert növényről kevesen tudják, hogy sütemények ízesítésére is alkalmas. Barna Zsuzsanna levendulával ízesített kekszet hozott a könyvtárba, és a kóstolás után a süti receptjét is megosztotta a közönséggel.

Képek a Galériában