Júliusi könyvajánló (2018)

A kortárs irodalom népszerű hazai és külföldi képviselőinek könyveit ajánljuk. Gergely Ágnes új könyvében két regénye, a Tolmács és az Őrizetlenek olvasható. Lackfi János könyve és Vámos Miklós novellái kellemes olvasmányélményt adnak.
2018-ban Szegeden az Év Könyve-díjat Bíró-Balogh Tamás Különben magyar költő vagyok című kötete kapta. Az irodalomtörténeti szempontból jelentős kötet Radnóti Miklós családjával, szerelmeivel, barátaival, költőtársaival, szerkesztőkkel, kritikusokkal 1926-tól a munkaszolgálatig folytatott, fennmaradt leveleit tartalmazza. Nánási vásárok, nánási pásztorok címmel jelent meg Kunkovács László új kötete, mely a néprajz, fotográfia, kultúrtörténet témakörének újabb szép eposza.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Ismeretterjesztő könyveink között sok hasznos, érdekes könyvet találnak. Akik szeretik Müller Péter írásait, feltétlenül olvassák el a Varázskő című kötetét. Tari Annamária munkái a pszichológia szemszögéből vizsgálják korunk fiatalságát és a férfi-nő kapcsolatot. A Z generáció és a Rád találni című könyvek segítenek megérteni korunk és társas kapcsolataink nehézségeit. A kisgyermekek nevelése és fejlesztése terén adnak fogódzót a célzott tartalmú mesekönyvek és szakkönyvek, melyeket könyvtárunk a Tudatos szülő állományrészében gyűjti.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Nemrég járt könyvtárunkban Bauer Barbara, már a polcon várja olvasóit Az élet hangja című kötete is. A szórakoztató, romantikus történetek kedvelőinek ajánljuk Nora Roberts és Joyo Moyes új könyvei mellett a Kalitkába zárt álmok, Nők a kastélyban és az Apja lánya című könyveket.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Kalandos és bűnügyi történetek várják az izgalmakra vágyókat. Megérkezett Jo Nesbo legújabb kötete, a Macbeth. A München és a Menekültek című kötetek a náci Németország világában játszódik. A fantasy kedvelők Pikk történetét követhetik a Razorland trilógia Helyőrség, Menedék és Horda című köteteiben.

Tovább
Tovább
Tovább

Tini olvasóinknak a Fekete eső, az Altináj és a Nindzsalány című könyvekre hívjuk fel a figyelmét.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Nézzék meg a gyermekeknek szóló ajánlatunkat is!