FELHÍVÁS – Internet használói tanfolyam

internet hasznaloi tanfolyamA Határ Győző Városi Könyvtár TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00564 azonosító számú Közösségi kompetenciafejlesztés a Határ Győző Városi Könyvtárban című pályázat keretében INTERNET HASZNÁLÓI tanfolyamot indít a könyvtár. A tanúsítványt nem nyújtó, kompetenciafejlesztő képzésre a könyvtárban lehet jelentkezni, 2020. augusztus 28-ig. A tanfolyam kezdés időpontja szeptember. A számítógépeket alapszinten kezelők jelentkezését várjuk. A tervezett tematika: dokumentumok készítése, képek kezelése, iratok, képek csatolása, mentések. Keresés az interneten, megbízható források, biztonsági beállítások. Felhő alapú tárhelyek kezelése. Illetve a csoport igénye alapján.


Jelentkezni lehet: 2020. augusztus 28-ig a könyvtárban.


Intézmény megnevezése: Határ Győző Városi Könyvtár
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 230.
Telefon: +36 (66) 218-370
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: hgyvk.hu

Meghívó – Odavagyok magáért

nyar vegi estike smKönyvtárunk harmadik alkalommal rendez Nyárvégi estike címmel zenés, nyárbúcsúztató estet. Ebben az évben Udvarhelyi Boglárka énekművész és Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész gondoskodik a kellemes, derűs hangulatról.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
               Gyomaendrőd, Fő út 230. szám

Időpont: 2020. augusztus 25. (kedd) 17 óra.

A rendezvényen a részvétel díjtalan. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

MEGHÍVÓ – Zenés irodalmi est Kollár-Klemenc Lászlóval

kollarklemencz smSzeretettel várjuk az érdeklődőket Kollár-Klemenc László zenés irodalmi estjére. A program gerincét a szerző két novelláskötete, valamint a szólólemezek és korábbi Kistehén dalok adják, melyek remekül kiegészítik egymást. Összesen 10 dal és 4 próza (felolvasás) kerül bemutatásra. A programon a részvétel ingyenes.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
               Gyomaendrőd, Fő út 230. szám

Időpont: 2020. szeptember 8. (kedd) 17 óra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

MEGHÍVÓ – Kálloy Molnár Péter zenés irodalmi estje

kalloy molnar peter smKálloy Molnár Péter színész, rendező, dalszerző-énekes, az elmúlt 20 év egyik legeredetibb tehetsége. Koncertje ötvözi az improvizációt, a rock-, az akusztikus-, a jazz és a klasszikus zenét, a stand upot, a pantomimet és a vizuális képi improvizációt. A programon a rézvétel ingyenes.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
               Gyomaendrőd, Fő út 230. szám

Időpont: 2020. szeptember 15. (kedd) 17 óra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

MEGHÍVÓ – Örökölt sors

orokolt sors smOrvos-Tóth Noémi "Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai" című előadása a Határ Győző Városi Könyvtárban. A programon a részvétel díjtalan.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
               Gyomaendrőd, Fő út 230. szám

Időpont: 2020. szeptember 22. (kedd) 17 óra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

Júliusi könyvajánló felnőtteknek (2020)

Tovább

Az év elején járt könyvtárunkban Dragomán György, akinek A pusztítás könyve volt az első regénye. Egy Fábián nevű fiatal mérnököt egy elzárt városba száműznek, ahol meg kell küzdenie a romlás, pusztulás és pusztítás városának nagyhatalmú Kormányzójával. Gárdos Péter Királyi játék című könyve Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos és Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó történetén keresztül egy időben távoli, de hangulatában ismerős világba kalauzol: megismerhetjük egy nagyravágyó uralkodó PR-gépezetét, titkosszolgálatát és a közvélemény befolyásolásának trükkjeit.

Tovább
Tovább
Tovább

Ablonczy Balázs Trianonnal kapcsolatos eladását hallhatták az érdeklődők könyvtárunkban. Az ismeretlen Trianon című könyve az eseményeket új megvilágításba helyezve, a társadalom egyes csoportjainak tapasztalataira fókuszálva mutatja be, hogy milyen volt valójában a békeszerződés. Ismeretterjesztő könyveink között Náray Tamás legújabb könyve mellett megtalálják a hazánk és Románia nevezetességeit bemutató köteteket is.

Tovább
Tovább
Tovább
Bővebben ...

Gyomaendrődi meghívók

gyomaendrod meghivokAz elmúlt évtizedekben számos ünnepség, kiállítás és egyéb program valósult meg városunkban. A rendezvények meghívói nemcsak szép nyomtatványok, hanem fontos kortörténeti dokumentumok is. A bennük szereplő adatok rengeteg információt tartalmaznak: a város intézményeinek, civil szervezetinek történetéhez és a Gyomaendrődhöz kötődő magánszemélyek életútjához adnak értékes információkat. A nyomtatványokat Hornok Ernő ajándékozta könyvtárunknak.

Itt tekintheti meg őket

Gyomaendrődi képeslapok

gyomaendrod kepeslap smÚjabb gyomaendrődi képeslapokkal bővült helytörténeti gyűjteményünk. Hornok Ernő az elmúlt évtizedekben számos képeslapot jelentett meg városunkról, ezekből ajándékozott 1-1 példányt könyvtárunknak.

A képeslapokat itt tekintheti meg.

Szeptember 1-ig nincs késedelmi díj

konyvtar bejarataKönyvtárunk június 22-től ismét teljes nyitvatartási időben vár mindenkit. A Fő út 230. sz. alatt hétfőtől péntekig 9-17 óra között, Endrődön a Blaha u. 21. sz. alatt keddi napokon 9-12 óra között tartunk nyitva. A koronavírus miatti zárva tartás nem tette lehetővé, hogy a kölcsönzött dokumentumok időben visszakerüljenek a könyvtárba. Bár az újranyitás után sokan felkerestek bennünket, sok olvasónk visszahozta a náluk lévő könyveket, folyóiratokat, vannak, akik még nem rendezték tartozásukat. Nekik a közelmúltban kiküldtük az értesítőket.

Ezúton is kérünk mindenkit, hogy minél előbb hozzák vissza a náluk lévő könyveket, újságokat! Szeptember 1-ig késedelmi díj megfizetése nélkül hozhatják vissza a kölcsönzött dokumentumokat, rendezhetik régi tartozásaikat is.

Sikeres pályázatot valósítunk meg

tajekoztato tabla top smA Határ Győző Városi Könyvtár a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00564 azonosítószámú „Közösségi kompetenciafejlesztés a Határ Győző Városi Könyvtárban” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében megvalósul a közös hobbit űző emberek, csoportok megalakulása, működése, valamint a közös kulturális érdeklődésű emberek találkozhatnak egymással. A projekt célja a közösségfejlesztés, a közösségi kompetencia fejlesztés a kultúra bázisán megszerzett ismeretek, élmények segítségével, megtapasztalásával. Két programelemben valósul meg: húsz kulturális rendezvény megvalósítása, húsz alkalomból álló digitális készségeket és képességeket fejlesztő előadás sorozat. A pályázati projekt keretében megvalósuló programok, foglalkozások eredményeként fejlődik Gyomaendrőd kulturális élete, javul az egyén boldogulásának életminősége, erősödik a közösségépítő tevékenység, közösségi összetartozás.

Projekt összköltségvetése: 5 669 445 Ft.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. 11. 30.
A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.